“Volonteri nemaju nužno vremena, ali imaju srce”

Međunarodni dan volontera obilježava se svakog 5.decembra s ciljem podizanja svijesti o važnosti volonterskog rada.

Tim povodom članovi Kluba kritičkog mišljenja/Debatnog kluba, u pratnji profesorice Đuldine Kurtović, posjetili su Centar za mlade “Future”, SOS Dječija sela, te na prigodan način obilježili ovaj značajan datum.

Amina Bahtanović, učenica, pripremila je interaktivnu prezentaciju pod nazivom “Volonter sam i super sam” kroz koju je istakla da je volontiranje mnogo više od neplaćenog rada. Amina se već dugi niz godina bavi volonterskim radom, stoga je s učesnicima podijelila svoje iskustvo i ukazala na pozitivne stvari koje joj je volonterski rad donio. Sretni smo i zadovoljni jer se naši učenici nerijetko odazovu dobrovoljnom i društveno-korisnom radu, pa smo na održanoj radionici mogli čuti još nekoliko iskustava.

Pored učešća u aktivnosti “Volonter sam i super sam”, učesnici su imali priliku razgovarati na temu humanosti, filantropije i ljubaznosti s Alminom Šatrović, predstavnicom projekta “Employability and Jobs of Future”. Zaključak koji su ponijeli sa sobom u budućnost je da nas od humanosti dijeli samo želja.

Zahvaljujemo se uposlenicima Centra za mlade “Future” koji su nas ugostili uz želju da ovo bude tek početak jedne divne saradnje. U prilogu je link kratkog videa o ljubaznosti koji, smatramo, vrijedi pogledati.

Ovom prilikom svima onima koji nesebično daju dio sebe za dobrobit zajednice čestitamo Međunarodni dan volontera!

Učesnici (članovi Kluba kritičkog mišljenja/Debatnog kluba):

Amina Bahtanović

Amina Cibra

Tarik Čustović

Mihaela Jerkić

Ena Karić

Lamija Krupalija

Majra Mališević

Ali Ohranović

Najnoviji članci

Kategorije