Uspješno realiziran projekat

U sklopu ‘’Dana otvorenih vrata’’ Treće gimnazije, održan je dugoočekivani  humanitarni projekat ”Naših ruku djela”. Do realizacije ovako uspješnog projekta trebalo je proći nekoliko mjeseci u radu i pripremi, kako bi na što uspješniji način učenici i uposlenici Treće gimnazije prezentovali svoje ideje i zalaganja. Mnogo je rada i ljubavi uloženo u sve rukotvorine, poslastice, sportske aktivnosti, kulturno-zabavni program, takmičarske igre, eksperimente, planetarij, dakle cjelokupan program koji su sa svojim razrednicima, roditeljima, voditeljima sekcija učenici pripremali ne žaleći ni vrijeme ni novac. I ove godine, kao i prethodne dvije, skupljali smo novčana sredstva za učenike koji nisu u mogućnosti platiti odlazak na ekskurziju.

FOTO: Denis Arapović


U subotu, 19.4.2014. godine, u Gimnaziji na Vilsonovom šetalištu su se okupili svi sadašnji  i bivši učenici, roditelji, profesori, kao i mnogobrojni prijatelji  naše škole. Za gledaoce je bio pripremljen bogat višesatni dramski, muzički, plesni, sportski i recitatorski program sa početkom u 12 sati u prostorijama Treće gimnazije. Mnogi učenici su učestvovali tako što su napravili slane i slatke delicije, prodavali unikatne proizvode kreativnih radionica, šminkali posjetiteljke kozmetikom iz Avona, ali najviše pažnje i gostiju je privukao šator pored škole. Ispod šatora su učenici trećih razreda pravili bosanski specijalitet, ćevape. Također su organizovani ogledi u kabinetima Fizike i Hemije, kao i turniri u fudbalu, košarci i odbojci. Osim učenika naše škole, u realizaciji projekta Naših ruku djela učestvovali su i drugi gosti i prijatelji Treće gimnazije, kao što su KUD Lola, Ž.O.K Novo Sarajevo i KŠC.
Kulturno-zabavni program je trajao nepunih pet sati. Predstavile su se 24 sekcije škole. Publiku je oduševio i nastup specijalnog gosta Denisa Barte, za čije smo liječenje prikupili novac i koji je u znak zahvalnosti otpjevao numere Grbavica i Sarajevo ljubavi moja.Ove godine smo, zaista, od nemogućeg pravili moguće zbog vremenskih uvjeta, međutim još jedanput je došla do izražaja naša upornost, kreativnost i dobra organizacija posla gdje je svaki učenik i zaposlenik mogao dati doprinos općem dobru škole. U subotu 19.04. nakon što su donesene kutije za dobrovoljne priloge tri predstavnika vijeća roditelja prebrojali su novac i zapisnički konstatovali da je prikupljeno 2860,10 KM.


Ova subota će nam ostati u sjećanju kao jedan od uspješnih projekata Treće gimnazije. Manifestaciju su popratile brojne televizijske kuće i pisana štampa. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim gostima, prijateljima, uposlenicima i učenicima Treće gimnazije koji su subotnje popodne proveli u prostorijama naše škole te nas podržali u svemu što smo pripremili, a posebnu zahvalnost dugujemo koordinatorima projekta prof. Senadi Salihović, prof. Suadi Krezić i prof. Edinu Merziću.
Pored ovog uspješno realiziranog projekta, posebno smo ponosni na priznanje „Škola 21. stoljeća“ za koje nas je nominovala Internacionalna liga humanista, a koju će nam svečano uručiti predsjednik FIFE, gdin. Sepp Blatter 21.maja 2014. godine
Očekujemo Vas i sljedeće godine!

Kanita Šehić IV-1
Vildana Panjeta IV-2

Najnoviji članci

Kategorije