Učenici III2 upriličili poklon-paketiće za štićenike SOS Dječijeg sela

Dana 28.2.2017. godine učenici III2 razreda u pratnji razrednice Suade Krezić posjetili su SOS Dječije selo u Sarajevu kako bi upriličili poklon-paketiće za štićenike djece SOS programa.
Organizacija SOS Children’s Villages International postoji već 68 godina u 134 zemlje svijeta na svim kontinentima. Svoj koncept brige o djeci bez roditeljskog staranja razvijaju brižljivo šest decenija u saradnji sa vlastima svake zemlje i u skladu sa specifičnostima kulture. U Bosni i Hercegovini djeluju dva SOS Dječija sela – u Sarajevu i Gračanici, u kojima, kroz porodični model brige osiguravaju toplo i sigurno mjesto za odrastanje djece.
Akcija prikupljanja novčanih sredstava pokrenuta je od strane učenika, a u vrlo kratkom roku skupljena su značajna novčana sredstva za kupovinu igračaka, prehrambenih artikala i raznih potrepština za djecu.
U Dječijem selu srdačno nas je dočekao naš domaćin Adnan Alikadić, saradnik za razvoj djece u Dječijem selu. Gosp. Alikadić nas je upoznao s njegovom ulogom u programu, kako on pomaže djeci, u kakvim su uslovima ona odgajana i na koji su način zbrinuta – prije i poslije priključenja u program.
Kao nacionalna asocijacija u BiH dobili su brojna priznanja i nagrade, poput kolektivne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, Selectio certifikat „Poslodavac partner“ za izvrsno upravljanje ljudskim kapitalom, te Conrad N. Hilton Humanitarian Prize za najbolju humanitarnu organizaciju na svijetu.
Vrijedi spomenuti njihov najnoviji program za mlade – YES program. Cilj Programa za mlade jeste doprinijeti adekvatnom zapošljavanju mladih žena i muškaraca kroz poboljšanje opšte socio-ekonomske situacije marginaliziranih mladih u BiH. Za više informacija o Programu za mlade i kako postati volonter za YES program, posjetite stranicu sos-ds.ba
Ovom se prilikom zahvaljujemo gosp. Adnanu Alikadiću i nadamo se da će naše iskustvo u SOS programu biti reprezentativno i nadahnuće drugim učenicima!
Andelija Amina III-2
17094059_652993094882741_1517566814_n 17101703_652993404882710_786807892_n

Najnoviji članci

Kategorije