Svečana završna konferencija UNFPA i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv govora mržnje

Učenici II-4 razreda: Affan Aidan Šabanac, Ivor Omanović, Nihad Logić, Ajdin Bajraktarević, Semin Musić i Lamija Krupalija, učestvovali su u pilot projektu “Edukativna laboratorija za učenje bazirano na igri” u organizaciji UNFPA (UN Populacijskog fonda). 

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi prostorija Treće gimnazije,  6.6.2024.godine, naši učenici su učestvovali u igri te imali priliku kroz zabavni dio pokazati svoje dosad stečeno znanje i naučiti nove činjenice o Bosni i Hercegovini. 

Igra je edukativnog karaktera i pruža učenicima da razmišljaju, planiraju i nauče koji su to najbolji načini da se doprinese društveno – ekonomskoj zajednici te bude dio izgradnje mira i promovisanja zajedništva. Njegujući raznolikost, prihvatajući druge i drugačije, dio smo društva koje se bori protiv govora mržnje i nepoštivanja ljudskih prava. 

Na svečanoj konferenciji, održanoj 18.6.2024.godine u zgradi UN-a u Sarajevu, prisustvovali su predstavnici mnogobrojnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i nevladine organizacije i mediji. Ispred naše škole, konferenciji su prisustvovale učenica Lamija Krupalija i profesorica Đuldina Kurtović.

Zahvaljujemo se Ivani Kešić na pozivu da budemo dio projekta, kao i UNFPA na organizaciji događaja.

Najnoviji članci

Kategorije