Svečana dodjela ETOS certifikata

Dugogodišnjim aktivizmom i promovisanjem ETOS vrijednosti koje čine etičnost, tolerancija, otvorenost i solidarnost, od ukupno osam škola u Bosni i Hercegovini, JU Treća gimnazija Sarajevo stekla je uslov za certifikaciju ETOS škole.

Svečana ceremonija održana je 19.09.2023. godine u Katoličkom školskom centru sv. Josip. Ceremoniji su prisustvovale pedagogica škole Hasija Dedović i koordinatorica Đuldina Kurtović. U posljednjih pet godina u našoj školi sprovedene su mnoge aktivnosti u promovisanju prethodno navedenih vrijednosti: radionice, volonterski i humanitarni rad, aktivnosti između škola u BiH, ali i šire, panel diskusije, posjete izložbama te učešće na istim, predavanja odličnih profesora iz struke, i druge.

Zahvaljujemo profesorici Sedžidi Hadžić, koja je od samog početka bila dio ovih aktivnosti, prethodnoj direktorici Senadi Salihović na punoj podršci, pedagogici Hasiji Dedović, nastavnicima i učenicima na njihovom angažmanu, koordinatoricama Enisi Klačar i Đuldini Kurtović na sprovođenju aktivnosti ETOS škole i naravno našoj sadašnjoj direktorici Amri Čolić. Posebna zahvalnica direktorici TPO Fondacije, prof. dr. Zilki Spahić Šiljak na prepoznavanju JU Treća gimnazija kao pratnera u saradnji koji promoviše univerzalne vrijednosti.

Dana 20.09.2023.godine, direktorica Amra Čolić imala je priliku ugostiti predstavnicu Stiftung Weltethos-a, Juliu Willke i pokazati rad i aktivnosti JU Treća gimnazija, na koje smo izuzetno ponosni.

Najnoviji članci

Kategorije