Naša škola je dobila novu internet stranicu! Ako naiđete na greške kontaktirajte nas na faris.selimovic@treca-gimnazija.edu.ba.

Profesori i učenici zajedno na Kongresu njemačkog jezika

11. i 12. oktobra održan je u organizaciji Bosanskohercegovačkog udruženja nastavnika njemačkog jezika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu godišnji, a ove godine i jubilarni deseti kongres njemačkog jezika na temu „DACHL im DaF-Unterricht“, koji su otvorile ambasadorice Republike Austrije i Savezne Republike Njemačke, a otvorenju su prisustvovali predstavnici mnogobrojnih fondacija i institucija kao partneri njemačkog jezika u našoj državi.

Da je to prilika za kvalitetno usavršavanje, vrijednu razmjenu iskustava i mišljenja te krasne susrete i druženja, znaju svakako profesori  njemačkog jezika naše škole, koji su vrlo rado prisustvovali ovom kongresu i dali svoj doprinos realizaciji njegovih ciljeva. Naše profesorice Džemilamna Džananović, Sanela Omeragić, Amela Huseinović i naš profesor Nedim Livnjak imali su priliku da prisustvuju plenarnim predavanjima predstavnika Univerziteta u Beču, Internacionalnog udruženja nastavnika njemačkog jezika, Univerziteta u Pizi, Austrijskog Instituta iz Beča te da učestvuju na radionicama pripremljenim od strane predstavnika ÖSD, IDV, ZfA, Austrijskog Instituta, Univerziteta u Beogradu, Hrvatskog udruženja nastavnika njemačkog jezika, Deutsche Welle, Gothe Instituta …

Zahvaljujemo se Bosanskohercegovačkom udruženju nastavnika njemačkog jezika na pozivu za učešće i veoma kvalitetnim sadržajima koje će naši profesori rado prenijeti u svoje učionice.

Ove godine Kongres su na poziv profesorice Džananović i članova upravnog odbora Udruženja svojim vrijednim angažmanom i idejama obogatile i učenice četvrtog razreda DSD-programa naše škole Ajanović Alma, Bibović Elma, Džananović Naila, Gojak Hena, Nuhić Lejla, Pašić Iman, Pirović Hana i Šaljić Nejra, koje su zajedno sa studentima sarajevskog i mostarskog odsjeka germanistike i učenicama IWC iz Mostara propratile sadržaje Kongresa fotografijama i intervjuima sa gostima i učesnicima koji će biti objavljeni u biltenu Udruženja dok je njihov video sa najznačajnim trenucima ovogodišnjeg Kongresa svoju premijeru doživio na svečanoj godišnjoj skupštini Udruženja i već tom prilikom oduševio sve učesnike i voditeljice studentsko-učeničke sekcije ovog Kongresa. Velika pohvala našim vrijednim učenicama i veliko hvala! I ovaj put su zajedno sa svojim profesorima bile odlične ambasadorke naše škole i promotorke kvalitetnog odgoja i obrazovanja koje stiču u Trećoj gimnaziji i našem DSD-programu.

 

Aktiv njemačkog jezika

Najnoviji članci

Kategorije