Naša škola je dobila novu internet stranicu! Ako naiđete na greške kontaktirajte nas na faris.selimovic@treca-gimnazija.edu.ba.

Prisustvovali smo konferenciji BH Engineering Week

Uvijek volimo vidjeti naše učenike, a posebno maturante, kako ulažu svoje interese i vrijeme u pripreme za budućnost koja ih čeka poslije završene srednje škole. Generacijama nas naši učenici iznova podsjećaju da mladi zaista mogu promijeniti budućnost na bolje. Tako su naši budući naučnici i inžinjeri, maturanti IV-5 odjeljenja, u pratnji sa razrednicom prof. Ernom Mujić, prisustvovali konferenciji BH Engineering Week.

Konferencija je održana 12. decembra u Domu mladih, Skenderija. BH Engineering Week je program koji doprinosi snažnijoj zajednici inžinjera i stručnjaka naše zemlje i boljoj poveznici sa industrijom regije i Evrope. Naime, u sklopu ovog programa se održavaju međunarodne konferencije, na kojima uspješni inžinjeri i stručnjaci iz različitih polja nauke predstavljaju rješenja za određene i aktuelne probleme, ali se baziraju i na razvoj tehnologije, te olakšavanje i unapređenje naše budućnosti.

Za svega nekoliko sati provedenih na konferenciji, dobili smo bolji uvid u to kako možemo lakše riješiti probleme u našoj zemlji pa i šire, te šta nas to sve čeka u budućnosti tj. na čemu naši inžinjeri trenutno rade. Također smo imali i svoj štand na kojem smo još jednom predstavili svoj STEM projekat, u kojem nam je fokus bio očuvanje i zaštita naše okoline, te sve što smo uradili prethodni mjesec u vezi sa istim.

Posjetioci konferencije iz Treće gimnazije su rekli kako su jako zadovoljni onime što su čuli na istoj, te kako su ih govornici inspirisali da vrijedno rade u budućnosti i ostave iza sebe niz tragova koji će zasigurno imati pozitivan utjecaj na nas i našu okolinu.

Amila Gabela, IV-5

Najnoviji članci

Kategorije