Naša učenica, Ena Hajdarević, je učestvovala na Unesco Center For Peace IMUN – STEAM Summer Camp 2021 kao prvi ikad delegat Bosne i Hercegovine

Naša učenica, Ena Hajdarević, je učestvovala na Unesco Center For Peace IMUN – STEAM Summer Camp 2021 kao prvi ikad delegat Bosne i Hercegovine. Prijavila se na 2021 Youth Multimedia Contest, te osvojila stipendiju i poziv da učestvuje na kampu. Prisustvovala je mnogim konferencijama, kao i radionicama. Izabrala je IMUN (Internacional Model United Nations) program gdje joj je dodijeljen WFP (World Food Programme) komitet i Republika Sudan čiji je bila delegat. Nakon pripremanja, pisanja position i resolution papers, počeli su sa formalnom debatom. “The A.C.I.N.S Block” (The commonwealth of Australia, Central Africa, India, North Africa, South Africa Block) koji je pisala sa tri delegata je dobio odobrenje, čime je pobijedila na IMUN.

Također je radila na lokalnom projektu baziranom na SDG 4 – Quality Education gdje je WFP komitet napravio video i instagram profil o solucijama kako poboljšati edukaciju (@localeducationproject.wfp). Za učešće je osvojila certifikat, kao i diplomu za najbolju poziciju u WFP komitetu predstavljajući Sudan.

 

 

 

Najnoviji članci

Kategorije