Među dobitnicima priznanja naši fizičari i matematičar

U petak, 28. 5. 2021. godine, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje upriličilo je svečanost dodjele priznanja najuspješnijim učenicima na kantonalnim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike, koja su održana u aprilu.

Priznanja za postignute najbolje rezultate, od 550 učesnika takmičenja, dobilo je 34 srednjoškolca i 19 osnovaca, među kojima su i naši učenici: Emina Suljić (I6), Džejla Selimović (I4), Tarik Pašić (III6), takmičari iz fizike, i Mak Mešanović (IV3), takmičar iz matematike.

 

 

“Ponosni smo na naše učenike koji predano rade i ostvaruju ovakve rezultate, kao i na naše nastavno osoblje koje im pruža podršku, a uz čiju smo pomoć uspjeli organizirati i uspješno realizovati takmičenje, uprkos otežanim okolnostima usljed pandemije koronavirusa. Ova priznanja su odraz marljivog rada naših učenika i njihove izvrsnosti koje želimo promovirati, podržati i poticati ka još većim uspjesima. Tako im dajemo primjer da savladavaju prepreke, da budu uporni i predani izvrsnosti”, istakla je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović.

 

 

Podsjećamo, na Federalnom takmičenju iz fizike, održanom 15. 5. 2021. na Prirodno-matematičkom fakultetu, Irma Galijašević (III6) osvojila je peto mjesto, kao i na Kantonalnom, za što je dobila priznanje Društva fizičara FBiH.

 

Najiskrenije čestitke našim vrijednim i izvrsnim učenicima, kao i profesorici Erni Mujić, uz želju da i na narednim takmičenjima budu uspješni!

Najnoviji članci

Kategorije