Naša škola je dobila novu internet stranicu! Ako naiđete na greške kontaktirajte nas na faris.selimovic@treca-gimnazija.edu.ba.

Maturanti na DSD ispitu

Kao i prethodnih godina učenici DSD područja pristupili su  završnom ispitu i pokazali zavidan nivo znanja.

Ispit se sastoji od pismene i usmene provjere znanja, a 28.11.2017. u prostoriji DSD čitaonice/učionice održana je pismena provjera znanja. Učenici su radili test razumijevanja pročitanog teksta, zatim razumijevanje saslušanog teksta i na samom kraju su pisali raspravu na datu temu.

Šest dana kasnije vrijedni DSD-ovci su pristupili usmenoj provjeri znanja pred tročlanom komisijom koju su činili: profesorica Emira Hadžimuratović, profesorica Sanela Omeragić i gospodin Tomas Poland. Dana 4.11. je njih 12 izlagalo svoje specijalne i zadane teme. Drugog dana ( 5.11.) je 10 preostalih učenika kompletiralo svoj DSD ispit, procedura je bila ista a komisija je imala novu članicu profesoricu Džemilamnu Džananović.

Rezultate usmenog dijela ispita učenici su odmah saznali: 17  učenika je položilo C1 nivo, dok su 4 učenika položila B2 nivo.Konačne  i kompletirane rezultate učenici  će dobiti za nekoliko mjeseci.

Mirha Dostović, IV7

Najnoviji članci

Kategorije