Ljetna škola Vijeća Evrope 2022

U periodu od 22.8. do 24.8. u Hotelu Garden City Konjic promovisana je zajednička kampanja Evropske unije i Vijeća Evrope „Blokiraj mržnju. Podijeli ljubav!“. Kampanji su prisustvovali učesnici iz cijele Bosne i Hercegovine. Organizacija „Step by Step“ je uz pomoć osoba iz Vijeća Evrope i Evropskog parlamenta mladih uspješno održala i promovisala kampanju.

Također, učesnici su prisustvovali i događaju održanom 23.8., na lokalitetu Kamene ćuprije u Konjicu, koji je organizovan u sklopu projekta „Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini“ u partnerstvu sa projektom „Kvalitetno obrazovanje za sve“. Nakon obraćanja zvaničnika uslijedio je plesni Flesh-mob, u kojem su učestvovali srednjoškolci iz 14 bosanskohrecegovačkih gradova.

Učenici koji su predstvaljli našu školu uz pratnju profesorice Sanide Nuhanović su bili: Afan Isaković, Ena Hajdarević, Emina Nuhanović i Faris Čaklovica. Radionice koje su održane u Konjicu su bile i za profesore i za učenike, odnosno prisutne su bile i radionice na kojima su zajedno surađivali profesori i učenici. Radionice su ispunile planirani cilj, a to je upoznavanje prije svega mladih iz Bosne i Hercegovine, ali su uspjeli i podići svjest o jednakosti u Bosni i Hercegovini.

Učenici i profesorica naše škole su veoma zadovoljni realizacijom projekta i cjelokupne organizacije kampanje „Blokiraj mržnju. Podijeli ljubav!“.

Veliko hvala organizatorima na pozivu i nadamo se da će u budućnosti biti još sličnih projekata u kojima ćemo sudjelovati!

Najnoviji članci

Kategorije