KONAČNE RANG LISTE – 2021.

Poštovani učenici i roditelji, 

u nastavku možete pronaći konačne rang liste upisanih učenika nakon završenog prvog upisnog konkursnog roka za upis učenika u I razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo za školsku 2021/2022. godinu. 

RangListaGIMNAZIJA

RangListaIT

Rang liste su kreirane kroz sistem Web.Emis.edu.ba i vlasništvo su Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo!

Prema uputama iz Konkursa za upis učenika u prvi razred srednje škole Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS obaveza učenika koji su primljeni u JU “Treća gimnazija” Sarajevo je da u roku od četiri dana od momenta objavljivanja rezultata predaju dokumentaciju propisanu Konkursom u prostorije škole.

Shodno gore navedenom, predaja i prijem upisne dokumentacije realizovat će se u velikom holu škole, Vilsonovo šetalište 16, od ponedjeljka do četvrtka (21. – 24.6.2021.), u periodu od 9:00 do 13:00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera Federalnog štaba CZ. 

Prilikom predaje upisne dokumentacije kandidati moraju dostaviti sljedeće dokumente:

  • prijava za upis – štampa se direktno iz sistema online upisa
  • izvod iz matične knjige rođenih – ovjerena kopija,
  • svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi – originalna dokumenta,
  • uvjerenje o uspjehu učenika u VI, VII i VIII razredu osnovne škole – originalna dokumenta,
  • druga dokumenta relevantna za utvrđivanje broja bodova po kriterijima iz čl. 11., 12. i 13. Odluke o kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo

Za kandidate koji nisu u mogućnosti odštampati prijavu za upis biće obezbijeđen računar za pristup online sistemu i štampanje iste u prostorijama škole. 

Srdačno Vas pozdravljamo i vidimo se u ponedjeljak. 

Komisija za prijem upisne dokumentacije

Najnoviji članci

Kategorije