Ista škola, ista domena, novo web-odijelo!

Sretni smo da podijelimo sa vama novo ruho naše web stranice!

Grupa učenika IV2, IT izbornog područja, u drugom polugodištu kao jedan od projektnih zadataka, iz predmeta „Softver inžinjering“,  sa profesoricom Sumejom Mujić, odabrali su rad na web stranici škole.

Učenice/i :  Kanita Obhođaš, Ajla Beća, Merjem Gutošić, Hazrin Redžepi, Avdo Vladavić, Tea Dedić te Faris Selimović, kao scrum master, vrijedno su radili na estetskom i funkcionalnom (re)dizajnu stranice koristeći se najnovijim promocijskim materijalima škole (video, foto, logo…).

Osluškivali su  potrebe i potražnje naših  učenika, prikupljali su informacije, fotografije i organizirali podatake, potom su sve unijeli na stranicu, poput : liste izbornih područja, sekcija: pedagoško – psihološka služba (koju učenici sve češće trebaju, a i posjećuju) , aktivnosti i projekata koje škola redovno održava, biblioteke s ažuriranom preporukom knjiga za novu školsku  godinu i mnogih drugih.

Web development, najvećim dijelom, uradio je Faris Selimović.

Ubacio je novi sistem postavljanja zaposlenika i odjeljenskih zajednica, mobilnu i SEO optimizaciju, ubrzavanje stranice kao i smanjenje njene težine.

Sve je pratila i nadzirala, profesorica Sumeja Mujić, koja se, između ostalog, pobrinula i za menadžment i administraciju domene  kao i za wordpress instalacije, čime se postarala i da sama tranzicija na novu verziju php-a i wordpressa prođe bez većih zastoja.

Odlazimo iz naše divne Treće sa još ljepšim uspomenama i sa znanjem da smo iskoristili priliku da to upakujemo i implementiramo u jednu korisnu stvar, da ostane iza nas kao simbolična zahvala svemu što nam je škola pružila.

Uživajte u novoj, preglednijoj, modernijoj i ažuriranoj stranici kakvu naša škola zaslužuje!

Najnoviji članci

Kategorije