Hana Džananović postala omladinski lider UMiD pri Institutu za razvoj mladih KULT

Naša učenica IV5 razreda Hana Džananović iza sebe ima već nekoliko kvalitetnih projekata i angažmana, a jedan od najznačajnijih je uspješno završena jednogodišnja obuka za omladinske lidere UMiD (Uči, misli i djeluj!) pri Institutu za razvoj mladih KULT.

UMiD učesnicima nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine timskog rada i liderstva.

Obuka Uči, Misli i Djeluj! zvanično je priznati vid neformalnog obrazovanja koje mladima pruža mogućnost sticanja različitih kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, a program se sastoji od seminara, praktičnih vježbi i volonterskog rada.

Ponosni smo na Hanu koja je i pored školskih obaveza uspjela da, kao jedna od najmlađih polaznika, vrlo uspješno završi ovu obuku i realizuje u okviru nje svoju lokalnu građansku inicijativu Prvi glas je najbitniji! u koju je uključila kako naše učenike završnih razreda tako i učenike drugih sarajevskih gimnazija i tako dala doprinos razvijanju svijesti i motivacije kod mladih ljudi o uključivanju u izborni proces u Bosni i Hercegovini.

Želimo Hani puno uspjeha u svim budućim projektima i njenom liderskom djelovanju!

Najnoviji članci

Kategorije