Naša škola je dobila novu internet stranicu! Ako naiđete na greške kontaktirajte nas na faris.selimovic@treca-gimnazija.edu.ba.

Društveni angažman mladih

U vremenu u kojem živimo poticanje mladih na volontiranje ima višestruku važnost: volontiranjem mladi razvijaju razumijevanje za društvene probleme i suosjećanje s drugima, uče socijalne vještine i razvijaju moralne vrijednosti te volontirajući imaju utjecaj na društvene promjene.

Tema „Društveni angažman mladih“ je motivisala učenike i učenice drugih razreda da sa profesoricom Sanelom Omeragić u sklopu nastave Njemačkog jezika volontiraju u Narodnoj kuhinji Stari grad, Udruženju „Pomozi.ba“, Crvenom križu, Zavodu „Mjedenica“, Udruženju „Dajte nam šansu“, OKI „Fantomi“, Udruženju „Oaza“, Klinici „Svjetlost“, osnovnim školama, vrtićima te u Vatrogasnoj jedinici Stup.

Važno je, također, istaći da se učenici i učenice volontirajući osjećaju korisnima, korisno provode svoje slobodno vrijeme te dobivaju osjećaj zadovoljstva koje proizlazi iz pomaganja drugima, a putem cjeloživotnog i iskustvenog učenja.

Najnoviji članci

Kategorije