Decembarski dani kulture

Svakim dolaskom decembra u Treću gimnaziju se uvuče osjećanje slatke napetosti, iščekivanja, pa i nervoze, svi zakazuju termine za održavanje probi u amfiteatru, učenici se na svakom koraku mogu vidjeti sa različitim instrumentima i rekvizitima, a odjeljenske zajednice postaju ispunjene dogovorima oko realizacije razrednih predstava. Sva ta atmosfera dosegnula je svoj vrhunac 2. i 3. decembra 2016. godine, kada su održani jubilarni, dvadeseti po redu, Decembarski dani kulture u Trećoj gimnaziji.

Kao i svake godine, najviše pažnje je poklonjeno takmičarskom dijelu programa. Učenici su trebali osmisliti predstavu, uklopiti ju u vremenski okvir od sedam minuta i prezentirati ju, kako mnogobrojnoj publici, tako i stručnom žiriju koji je pažljivo pratio svaki pokret, riječ i notu izvođača. Uprkos velikoj konkurenciji i gomili kvalitetnih izvedbi, neka su se odjeljenja posebno istakla, te zauzela pobjednički podijum, a to su:

  • I-6 razred i izvedba “Vremeplov”
  • II-2 razred i izvedba “Paralelni svijet”
  • III-4 razred i izvedba “Polusvijet”
  • IV-1 razred i izvedba “Svjež miris luka”

Svako od pobjedničkih odjeljenja dobilo je novčanu nagradu od 200 KM i pravo na slobodan dan.

Pored takmičarskog programa, zabavni je program kao i svake godine bio na zavidnom nivou. Tokom ova dva dana uživali smo u izvedbama hora i orkestra, plesne sekcije, pobjedničkom filmu “Oko na suhom”, nastupu školskog benda “Kratki spoj”, poznatim melodijama koje je na violini izvela solistica Izeta Hamza, divnim glasovima naših mnogobrojnih talentovanih pjevačica i pjevača, kao i brojnim drugim zanimljivim umjetničkim ostvarenjima naših učenika.

Još jedni Decembarski dani kulture su iza nas. I ove smo godine ispunili glavni cilj njihovog organizovanja: druženje, zbližavanje i posezanje za kulturnim vrijednostima. Pomalo tužni što su gotovi, u našim se glavama već počinju formirati ideje i kreacije za sljedeće Decembarske dane, te s nestrpljenjem očekujemo dolazak novog decembra.

i-6-img_9816 ii-2dsc_0059 iii-4dsc_0884 iv-1dsc_0366 dsc_0958

 

Najnoviji članci

Kategorije