Decembarski dani kulture

Učenici Treće gimnazije još jednom su pokazali svoje talente i zablistali na 27. Decembarskim danima kulture. Dana 29.12, u amfiteatru naše škole, održala se manifestacija koja kod učenika izaziva najviše radosti, smijeha i uzbuđenja. Kroz program su nas vodili učenici Rijad Durić i Dalila Cernica. Obraćanjem direktorice škole, gospođe Amre Čolić, počeli su Decembarski dani kulture. Direktorica je istakla da je ovo projekat koji pamte svi koji prođu kroz Treću gimnaziju, što je zaista tako.
U prvom dijelu takmičenja, učenici prvih razreda imali su priliku prvi put osjetiti čari ove manifestacije. Stručni žiri su činile naše profesorice Amila Huseinbašić i Đuldina Kurtović, ispred Vijeća roditelja gospodin Nedžad Sudić i učenik Berin Hadžimuratović. Jednoglasnom odlukom žirija, u kategoriji prvih razreda, pobjedu je odnio I-5 sa predstavom “Nepismen, neradnik, narodni poslanik”.
U duhu novogodišnjih praznika, članovi DSD sekcije izveli su pjesmu “Zvončići” na njemačkom jeziku u sklopu zabavnog programa. Nakon prvačića, učenici trećih razreda pokazali su na sceni ono što su pripremali u prethodnom periodu. Predstava pod nazivom “Božanstveni sud”, u režiji III-6, oduševila je žiri koji im je dodijelio titulu najboljih.
Na radost svih prisutnih, 27. Decembarskim danima kulture pridružile su se bivše učenice Treće gimnazije, Selma Salman i Tea Dedić, i počastile nas izvedbama bezvremenskih hitova: “Kremen”, “Sredinom” i “Mađarica”. Članovi plesne sekcije, kao i uvijek, izazvali su oduševljenje publike svojim nastupom u dijelu zabavnog programa.
Drugi dio takmičenja otvorili su učenici drugih razreda. Stručni žiri bio je u sastavu profesorica Elme Mašnić Šikalo i Suade Krezić, ispred Vijeća roditelja gospođa Emina Selmanović i gospodin Izet Turković te učenik Vedad Žiga. Među drugim razredima, najbolje se pokazao II-6 i sa predstavom “Vijesti iz nesvijesti” došao do nagrade.
Dok su se ovogodišnji maturanti spremali da posljednji put izađu na scenu, učenice Andrea Božinović i Iman Alibalić, uz pratnju gitara Amine Gicić i Hane Behram, izvele su pjesmu “Prisoner”.
Svoje plesno umijeće pokazala je učenica Sajra Bajraktarević i time zatvorila zabavni dio programa.
U kategoriji četvrtih razreda, predstava pod nazivom “Squid Game balkanijada” proglašena je najboljom i nagrada je otišla u ruke učenika IV-3 razreda.
Ponosni smo na sve učenike koji su uzeli učešće na Decembarskim danima kulture. Hvala im jer našu Treću čine jedinstvenom i posebnom. Sa nestrpljenjem čekamo naredni decembar i nova autorska djela naših učenika.

Tekst: Amina Bahtanović II2 i Sajra Bajraktarević II1

Najnoviji članci

Kategorije